Kettal – Joali Being vijfsterren wellnessresort

Joali Being is een vijfsterren natuur-immersief wellnessresort, het eerste in zijn soort op de Malediven. Gelegen op het afgelegen natuurlijke eiland Bodufushi in het Raa-atol.

Het resort streeft het resort ernaar om grenzeloze luxe te combineren met een natuurlijke benadering en is gebaseerd op een filosofie van ‘gewichtloosheid’. Het ontwerp van het resort moest voortkomen uit dit idee van gewichtloosheid en een transformerend en zuiverend verblijf bieden door alle onnodige overdaad af te werpen, opnieuw verbinding te maken met jezelf en je omgeving en één te worden met de natuur.

Voor Joali Being construeerde Autoban een ervaringsgericht ontwerpverhaal rond een combinatie van de identiteit van het eiland, het concept en de filosofie van het wellnessresort en een naadloze integratie van architectuur en interieurontwerp. Door biofiele principes toe te passen via onze kenmerkende gelaagde ontwerpbenadering, stellen we de natuur centraal in het ontwerp, waarbij we de nadruk leggen op details en materialiteit om multi-sensorische interacties te creëren. Alle structurele elementen zijn ontworpen om een ​​gevoel van lichtheid te creëren, met lineaire en vloeiende architectuur die lichtjes lijkt te zweven op zijn plaats, tegelijk een deel van de natuurlijke omgeving en er tegelijkertijd lichtjes boven zweeft. In alle gebieden hebben we vormen, patronen en texturen gebruikt om configuraties van de natuur na te bootsen, samen met weelderige oppervlakken en delicate accenten om de geest van het eiland op te roepen en natuurlijke, gastvrije en warme ruimtes te creëren.

Zoals bij elk Autoban-ontwerp zorgt een overkoepelende aanpak ervoor dat alle externe en interne ruimtes in harmonie samenwerken om bij te dragen aan een uniek ontwerpverhaal. Zorgvuldig geselecteerde gepersonaliseerde details creëren een authentieke en betoverende ervaring.

Interieurontwerp en beschrijving: Autoban
Fotocredits: Kerem Şanlıman